Dit is het beste hondenvoer voor een Labrador

Om je Labrador zo lang mogelijk gezond en gelukkig te houden, is goed hondenvoer heel belangrijk. Je kunt het beste hondenvoer voor je Labrador kopen dat rijk is aan waardevolle voedingsstoffen, maar vrij van chemische toevoegingen. Om je te helpen het beste hondenvoer voor jouw Labrador te vinden, vertellen we je in dit artikel waar goed hondenvoer aan moet voldoen. Ook hebben we onze favorieten in een top 5 beste voer voor de Labrador gezet. 

Top 5 beste voer voor de Labrador

Heb je speciaal hondenvoer nodig voor een Labrador?

Hoewel er verschillende fabrikanten zijn die speciaal Labrador hondenvoer aanbieden – zoals Royal Canin – is dit niet per se nodig. Voer dat speciaal ontwikkeld is voor de Labrador bevat vaak wel de juiste voedingsstoffen en het is daarom zeker een goede keuze. Er is echter ook allerlei ander hondenvoer dat geschikt is voor je Labrador. Beperk je dus zeker niet enkel tot de verpakkingen waarop expliciet vermeld staat dat het voer geschikt is voor de Labrador.

Waar je op moet letten om het beste Labrador hondenvoer te kopen

Om het beste voer voor je Labrador te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Voedingsstoffen

In de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de voedingsstoffen van het hondenvoer voor je Labrador. In de eerste plaats kijk je naar de macro’s. Dit zijn de eiwitten, koolhydraten en vetten. Deze moeten in de juiste verhouding aanwezig zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om op vitaminen en mineralen te letten. Glucosamine draagt bijvoorbeeld bij aan gezonde gewrichten en is een waardevol ingrediënt voor Labrador Retrievers. Let ook op de calorieën, zeker als je Labrador wat aan de zware kant is.

Soort voer

Let ook op het soort voer voor je Labrador. Je kunt bijvoorbeeld hondenbrokken geven, maar er is ook een groot aanbod aan natvoer, zoals Edgard & Cooper Wild & Eend Blik. Veel dierenartsen raden aan om droog- en natvoer te combineren, zodat je Labrador van de voordelen van beide profiteert. Hondenbrokken zijn beter voor de tanden, terwijl natvoer vaak meer eiwitten en vocht bevat.

Leeftijd

Bij het vinden van het beste hondenvoer voor je Labrador is het ook goed om rekening te houden met de leeftijd van je Lab. Een pup heeft andere voedingsbehoeften dan een volwassen Labrador en de voedingsbehoeften van een senior zijn ook weer anders. Het beste kun je dan ook speciaal hondenvoer voor pups, volwassen Labradors of een senior kiezen.

Allergieën 

Ook is het altijd belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën en intoleranties. Sommige Labradors kunnen bijvoorbeeld minder goed tegen gluten of tegen bepaalde eiwitten. Gelukkig is ook het aanbod aan hypoallergeen hondenvoer erg groot.

Conclusie

De gezondheid van je Labrador is natuurlijk heel belangrijk. Het beste kun je dan ook hondenvoer voor je Labrador Retriever kopen dat hierin optimaal ondersteunt. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de voedingsstoffen, het soort voer en de leeftijd van je Labrador. Let verder ook op eventuele ingrediënten waardoor je Labrador allergisch is en probeer verder vooral uit welke smaken je Labrador het liefst eet. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste hondenvoer voor jouw Labrador hebt gevonden.