Hondenverzekering afsluiten waar moet ik op letten

Hondenverzekering afsluiten: waar moet ik op letten?

Heb je thuis een trouwe viervoeter rondlopen? Dan merk je vast dat je hond echt onderdeel is van je gezin. En net als ieder ander gezinslid heeft je hond een verzekering nodig. Een hondenverzekering afsluiten is echt geen overbodige luxe, net als wij een zorgverzekering nodig hebben. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een hondenverzekering? Wij leggen het je uit.

De leeftijd van je huisdier

De leeftijd van je hond is bepalend voor de premie van de verzekering. Hoe ouder je hond, hoe groter de kans op kwaaltjes. Wil je een hondenverzekering afsluiten? Het is aan te raden om dit zo vroeg mogelijk te doen. Veel vaccinaties worden trouwens vergoed! Op te jonge leeftijd bestaat dus eigenlijk niet.

De algemene gezondheid

Het is belangrijk dat je hond voldoende beweegt, zodat zijn spieren en gewrichten soepel blijven. Hoe fitter je hond is, hoe beter. Met de gezondheid bedoelen we trouwens niet alleen hoeveel en hoe vaak je hond beweegt. Ook het medische verleden is voor verzekeraars belangrijk. Is je hond ooit geopereerd? Slikt hij/zij momenteel medicijnen (of heeft je hond dat ooit moeten doen)? En hoeveel inentingen heeft je hond inmiddels al gehad? Dit is informatie die de verzekeraar graag wil weten!

Is een hondenverzekering verplicht?

Een hondenverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig om te hebben. Vooral als je hond medicijnen nodig heeft of al wat ouder wordt is een hondenverzekering geen overbodige luxe. Maar is je hondje nog jong, heeft hij/zij alle inentingen gehad en zorg je dat je hond voldoende beweging heeft? Dan is een hondenverzekering niet altijd nodig. Een dierenverzekering vergelijken kan altijd handig zijn. De premie is vaak niet hoger dan 30 euro per maand. Kan je dat echter niet missen? Leg dan elke maand zo’n 10 euro weg, zodat je wel een kleine buffer opbouwt dat je helpt wanneer het mogelijk mis kan gaan.

Bespaar 50% op alle benodigdheden voor je hond

Dé Dierenwinkel van Nederland