Zo kies je de beste hondenriem voor jouw Labrador

De Labrador is een energieke hond die er graag met z’n baasje op uit trekt. Een goede hondenriem is voor een Labrador dan ook echt onmisbaar. Maar hoe kies je de beste hondenriem voor jouw Labrador. Ga je voor een standaard hondenriem, een flexlijn of een trainingslijn? Elke soort hondenriem heeft z’n eigen voor- en nadelen. In dit artikel vertellen we je precies waar je op kunt letten om de beste hondenriem voor je Labrador te vinden. Ook hebben we onze favoriete Labrador hondenriemen voor je verzameld in een top 5.

Top 5 beste hondenriem voor de Labrador

Waar je op moet letten om de beste hondenriem voor jouw Labrador te kopen

Om de beste hondenriem voor jouw Labrador te vinden, is het raadzaam om op een aantal dingen te letten. Zo zijn er verschillende soorten hondenriemen en heb je keuze uit meerdere materialen en lengtes. Hieronder vertellen we je precies waarop je kunt letten om de beste hondenriem voor jouw Labrador te vinden.

Soort hondenriem

In de eerste plaats is het belangrijk om erover na te denken wat voor soort hondenriem je zoekt voor jouw Labrador. Welke soort hondenriem de beste keuze is, hangt van een aantal factoren af en de kans is groot dat je het beste meerdere hondenriemen voor je Labrador kunt kopen.

Voor korte uitlaatrondes, bezoekjes aan de dierenarts of trimmer of wanneer je je Labrador meeneemt in de auto, is een standaard hondenriem – zoals de Rebel Petz Hondenriem – ideaal. Deze is niet te lang en zorgt ervoor dat je veel controle hebt. Wil je echter met je Labrador trainen en is het daarbij niet wenselijk om hem helemaal los te laten lopen? Dan kun je het beste een lange lijn of trainingslijn – zoals de Pawise Lange trainingslijn – kopen. Voor wandelingen waarbij je Labrador lekker mag snuffelen, maar waarbij hij niet los mag of kan, is een flexlijn – zoals de Flexi Giant Tape – ideaal.

Materiaal

Bij het kopen van een hondenriem voor je Labrador heb je keuze uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen voor de standaard riem zijn nylon of polyester en leer. Beide zijn stevig en gaan lang mee. Als je voor leer kiest, is het wel belangrijk om zorgvuldig met het leer om te gaan. Als het bijvoorbeeld nat wordt, is het zaak om de riem te laten drogen, maar niet bij de kachel of in de zon. Controleer regelmatig op scheurtjes, zodat je er niet tijdens het uitlaten achter komt als de riem knapt. Nylon en polyester zullen minder snel scheuren, maar kunnen wel sneller voor blaren zorgen als de lijn door je hand glipt. Een zacht handvat – zoals de Reflecterende Hondenriem van Nylon heeft – is dan erg prettig.

Lengte

Ook de lengte van de hondenriem is van belang. Hoe langer de hondenriem is, hoe meer vrijheid je Labrador heeft. In de ene situatie is dit juist wenselijk, bijvoorbeeld als hij z’n energie kwijt moet kunnen. Terwijl het bij de dierenarts of bij de trimmer juist niet handig is. 

Conclusie

En vinden van een goede hondenriem voor je Labrador is heel belangrijk, omdat de Labrador Retriever erom bekend staat dat hij veel energie heeft en graag wil leren. Met een hondenriem laat je hem uit én leer je hem nieuwe vaardigheden, zoals hierkomen. Wat de beste hondenriem is voor jouw Labrador ligt eraan hoe je de riem wilt gebruiken. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste riem voor jouw Labrador hebt gevonden.