Zo kies je het beste hondenkussen voor een Labrador

Een hondenkussen is voor je Labrador een fijne plek om te liggen. Het is belangrijk dat hij een eigen plekje heeft om zich terug te trekken en uitgebreid te kunnen slapen. Nou zijn er natuurlijk ook andere opties dan een hondenkussen voor je Labrador; je kunt ook een hondenmand of hondenstretcher kiezen bijvoorbeeld. Elk soort hondenbed heeft z’n eigen voor- en nadelen. In dit artikel kun je lezen waarom een hondenkussen voor je Labrador een goed idee is én we vertellen je waar je op moet letten om het beste hondenkussen voor jouw Labrador te vinden.

Top 5

Waarom een Labrador hondenkussen?

Een hondenmand, hondenstretcher of toch een hondenkussen voor je Labrador? Een hondenmand is wat knusser, terwijl een hondenkussen iets koeler is en gemakkelijker schoon te houden. Er blijven bijvoorbeeld geen haren en zand tussen de plooien zitten. Een hondenkussen voor Labradors wordt ook vaak gebruikt in de bench. Je kunt dan het beste een speciaal benchkussen kopen, zoals het Napzzz Benchkussen. Daarnaast zijn er ook ronde hondenkussens voor in een kunststof of rieten hondenmand.

Waar je op moet letten om het beste hondenkussen voor je Labrador te kopen

Om het beste hondenkussen voor jouw Labrador Retriever te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Maat

In de eerste plaats is de maat van het hondenkussen voor je Labrador natuurlijk heel belangrijk. Het hondenkussen moet zo groot zijn dat je Labrador er helemaal op kan liggen, zonder dat er lichaamsdelen uitsteken. Je kunt het beste een hondenkussen voor je Labrador kopen van tenminste 90 á 100 cm lang – zoals Beeztees Ruba Orthopedisch Hondenkussen – zo weet je zeker dat hij er goed op past. Groter is natuurlijk ook prima. Het Snoozle Hondenkussen Amsterdam is 120 cm en is lekker dik.

Materiaal

Ook het materiaal is belangrijk bij het kopen van een hondenkussen van je Labrador. Veel gebruikte materialen zijn bijvoorbeeld nylon of polyester, kunstleer of canvas. Aangezien de meeste Labradors dol zijn op water en regelmatig een sloot in duiken, is een sneldrogende of waterafstotende stof – zoals het Napzzz Benchkussen heeft – ook een goede optie.

labrador kussen 2

Comfort

Uiteraard is het ook goed om te kijken of het hondenkussen lekker ligt voor je Labrador. Het kussen mag niet te dun zijn, want dan voelt je Labrador de vloer er nog doorheen. Ook ligt het ene materiaal zachter dan het andere. Omdat Labradors gevoelig zijn voor aandoeningen aan de gewrichten, wordt ook vaak een orthopedisch hondenkussen – zoals het Snoozle Hondenkussen – aangeraden.

Kleur en design

Hoewel functie het belangrijkst is, mag het hondenkussen van je Labrador ook best mooi zijn. Het is een object dat vaak permanent in je woonkamer aanwezig is. Gelukkig zijn hondenkussens in allerlei verschillende kleuren en vormen te krijgen. Het Snoozle Hondenkussen is bijvoorbeeld leverbaar in maar liefst 5 kleuren.

Conclusie over het beste Labrador hondenkussen

Een hondenkussen is voor je Labrador een fijne plek om een dutje te doen of uitgebreid te slapen. Om het beste hondenkussen voor jouw Labrador te vinden, is het belangrijk dat je de juiste maat kiest, het hondenkussen moet voor een Labrador minimaal 90 á 100 cm lang zijn, maar groter wordt vaak ook erg gewaardeerd. Verder kun je letten op het materiaal en het design. We hopen dat je een geschikt hondenkussen voor je Labrador vindt.