Welkom op

Hondenwijzer!

Op deze informatieve hondensite vindt u van alles wat u als hondenbezitter of hondenliefhebber hoort te weten. Dat goede informatie over honden noodzakelijk is blijkt wel uit het feit dat jaarlijks gemiddeld 50.000 mensen zich in Nederland als gevolg van bijtincidenten medisch laten behandelen. Het werkelijk aantal jaarlijkse bijtincidenten met honden wordt zelfs op 150.000 geschat. Ook komen er jaarlijks ongeveer 25.000 honden in het asiel terecht. In de meeste gevallen had dit voorkomen kunnen worden als mensen meer kennis over hun hond hadden en zich eerst goed hadden laten voorlichten voordat ze een hond aanschaften en de hond op de juiste manier hadden opgevoed.


Er is de laatste tijd veel veranderd in de wereld van de hond. Vooral als men het heeft over hondengedrag en hondenopvoeding. Door (wetenschappelijke) onderzoeken is hondentraining sterk verbeterd en vooral diervriendelijker geworden.


Op internet is veel over honden te vinden, veel is echter achterhaald en niet gebaseerd op de huidige kennis. Er zijn helaas zelfs nog hondenscholen die verouderde trainingsmethoden gebruiken.


Deze hondensite geeft zo veel mogelijk informatie volgens de nieuwste opvattingen, welke worden ondersteund door vele gedragsonderzoekers.

Welzijn van honden

Wist u dat er kruiden zijn die een goede invloed hebben op het emotionele en mentale welzijn van honden? In veel gevallen zijn bijtende honden gestrest, angstig of agressief. Vaak worden gestreste en bange honden gekalmeerd met allerlei kalmeringsmiddelen die de hond eigenlijk meer sederen. De hond ervaart de stress dan nog wel maar kan zich niet meer uiten. Dit moet u natuurlijk niet willen. Maar er zijn ook natuurlijke manieren om een hond beter te laten ontspannen. Organimal.nl is een site die zich richt op zowel fysieke als mentale gezondheid voor honden (en katten). Dit doen ze via het informeren van baasjes en het aanbieden van 100% natuurlijke kruidensupplementen. Zo staan kruiden als Valeriaan, Citroenmelisse, maar ook magnesium bekend om hun rustgevende werking. Tegenwoordig zijn deze supplementen niet meer alleen voor mensen beschikbaar, maar ook voor honden, katten en andere dieren.

Laatste artikelen

Door het kleine formaat van de Chihuahua heeft dit hondenras andere voedingsbehoeften ...

Als je alleen het allerbeste wilt voor jouw hond, kun je hem ...

Bij het hebben van een hond horen natuurlijk ook de dagelijkse uitlaatrondes. ...

Met een goede vlooienkam kun je je hond of kat gemakkelijk controleren ...

Een hondenbal is een hondenspeeltje waar veel honden dol op zijn. Een ...

Elke dag opnieuw vul je de voerbak van je hond met een ...