Zo kies je de beste voercontainer voor je hond

Om het voer van je trouwe viervoeter zo lang mogelijk vers te houden, kun je het beste een goede voercontainer gebruiken. Het voer van je hond behoudt zijn smaak en textuur en je voorkomt dat ongedierte zich tegoed doet aan de brokken van jouw hond. Maar wat is de beste voercontainer voor jouw hond? Ga je voor een Curver voercontainer of kies je voor een ander merk? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om de beste voercontainer te kiezen. Ook hebben we onze eigen favorieten voor je op een rijtje gezet.

Top 10

2. Maelson Dry Box 15 Black Green
bol.com €29,99 Bekijken
Last Amazon price update was: september 19, 2021 7:35 am
3. Curver Voederton - Voedselcontainer Hond
medpets.nl €13,90 Bekijken
Last Amazon price update was: september 19, 2021 7:35 am
4. Kerbl Voerton Tom
bol.com €26,14 Bekijken
Last Amazon price update was: september 19, 2021 7:35 am
6. Moderna voercontainer trendy 38 ltr
dierenwinkelxl.nl €17,95 Bekijken
Last Amazon price update was: september 19, 2021 7:35 am
8. Sunware Twinga Huisdieren voerton 
bol.com €25,44 Bekijken
Last Amazon price update was: september 19, 2021 7:35 am
9. Maelson Dry Box 7.5 L voerton
bol.com €27,99 Bekijken
Last Amazon price update was: september 19, 2021 7:35 am

1. Curver Voercontainer Hond – 35 Liter 

Curver Voedselcontainer - Hond 

De beste voercontainer voor je hond van dit moment is volgens ons de Curver voercontainer in metallic look. Deze moderne voedselcontainer is voorzien van een rubberen sluiting, waardoor hij volledig luchtdicht is en de hondenbrokken gegarandeerd vers blijven. Je kunt de gehele deksel verwijderen om de Curver voercontainer voor je hond bij te vullen. Het kleine klepje is bedoeld voor dagelijks gebruik; om voer voor je hond er gemakkelijk en snel uit te scheppen. Dit kun je doen met het bijgeleverde schepje dat in de deksel past. 

Dankzij de wielen hoef je de Curver voercontainer niet op te tillen, maar kun je hem rollend verplaatsen. Je kunt kiezen uit 4 verschillende maten. Er is een Curver voercontainer van 15, 23, 35 en van 54 liter. In de voercontainer van 35 liter kun je ongeveer 15 kg voer kwijt.

Je kunt deze voercontainer bij de volgende webshops bestellen

2. Maelson Dry Box 15 – Voercontainer Black/Green

Maelson Dry Box 15 Black Green

Ook de Maelson Dry Box is een goede keuze als je op zoek bent naar een voercontainer voor je hond. De zwart met groene voercontainer heeft een luchtdicht deksel, waardoor het voer van je hond altijd droog en vers blijft. Aan de onderkant van het deksel kun je het bijgeleverde schepje bewaren. Met het schepje kun je maximaal 350 ml per keer scheppen. 

De Maelson voercontainer voor je hond heeft een handige vorm die je gemakkelijk ergens tussen kunt schuiven. Het materiaal is stevig en duurzaam en kan tegen een stootje. Tot slot kun je de voercontainer voor je hond in 3 verschillende maten krijgen, namelijk 3, 7,5 en 15 liter. 

Je kunt deze voercontainer bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €29,99 Bekijken
dierenwinkelxl.nl Dierenwinkelxl.nl €34,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: september 19, 2021 7:35 am

3. Curver Voederton – Voercontainer Hond

Curver Voederton - Voedselcontainer Hond

Deze Curver voederton voor je hond is perfect als je van een retro look houdt. De kunststof voercontainer is stevig en goed af te sluiten. Hij heeft een los deksel dat je met twee klemmen kunt vastzetten, waardoor hij onder spanning staat. De curver voercontainer voor je hond is daardoor geschikt om hondenbrokken lang vers te houden. 

Dankzij de grote maten, kun je er veel voer in kwijt, zodat je in een keer voordelig grote hoeveelheden voer kunt bestellen. Je kunt kiezen uit een Curver voederton van 23, 45 of 70 liter.

Je kunt deze voercontainer bij de volgende webshops bestellen

Waarom een voercontainer voor je hond?

Je hond heeft elke dag eten nodig en dat moet natuurlijk ergens bewaard worden. Als je het gewoon in de zak laat staan, bederft het sneller en trek je mogelijk ongedierte aan.

Voer blijft vers

Door een voercontainer te gebruiken om het voer van je hond te bewaren, kun je de brokken langer vers houden. Een goede voercontainer is luchtdicht, waardoor de brokjes hun knapperige textuur niet verliezen. Ook zal het voer minder snel bederven en is het handiger om voer uit een voercontainer te scheppen dan uit een plastic zak.

Ongedierte

Een andere reden om een voercontainer voor het voer van je hond te gebruiken is het risico op ongedierte. Muizen en ratten eten graag een hapje mee als ze de kans krijgen en ook allerlei insecten lusten best hondenbrokken. Om te voorkomen dat deze diertjes aan de brokken van je hond beginnen te knabbelen, kun je het voer het beste in een voercontainer bewaren en dan het liefst bij een temperatuur lager dan 15 graden, zodat insecten zich niet voort kunnen planten in het voer.

Lees ook: Wat zijn de beste hondenbrokken voor jouw hond?

Waar je op moet letten bij het kopen van een voercontainer voor je hond

Om de beste voercontainer te vinden voor het voer van jouw hond, is het goed om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Inhoud

De inhoud van de voercontainer bepaalt hoeveel voer je erin kwijt kunt. Vaak wordt de inhoud van een voerton uitgedrukt in liters, terwijl een zak hondenvoer in kilo’s wordt uitgedrukt. Dit maakt het soms lastig om in te schatten hoeveel voer er in een voercontainer voor je hond past. Daar komt nog bij dat niet alle hondenbrokken even groot zijn. Kleine hondenbrokken kunnen dichter tegen elkaar aan liggen, waardoor ze minder ruimte innemen dan grote hondenbrokken. Om een beetje een inschatting te kunnen maken, kun je het aantal kilo’s hondenvoer vermenigvuldigen met 2,5. De uitkomst is het aantal liters dat je nodig hebt. Voor 10 kg voer, heb je dus een voercontainer nodig van zo’n 25 liter. In de Metallic Curver Voedselcontainer van 54 liter past dan ook bijna 22 kg hondenvoer.

Voercontainer beste

Materiaal

Je kunt voor verschillende materialen kiezen als je een voercontainer voor je hond gaat kopen. Zowel kunststof als RVS zijn goede keuzes voor voercontainers. Het is in ieder geval belangrijk dat het materiaal stevig en waterdicht is en het liefst niet (of zo min mogelijk) poreus.

Sluiting

Om ervoor te zorgen dat het voer vers blijft, kun je het beste een voercontainer kiezen die je volledig luchtdicht kunt afsluiten. Op deze manier weet je ook zeker dat insecten geen weg naar binnen kunnen vinden. Een deksel die los op een voercontainer ligt, houdt een insect namelijk niet tegen.

Vorm

De vorm van de voercontainer is deels een kwestie van smaak, maar het heeft ook invloed op de ruimte die de voercontainer in zal nemen. Een ronde voercontainer – zoals de Curver Voederton – staat erg leuk, maar neemt meer ruimte in dan de Curver Metallic Voercontainer.

Samenvatting

Met een voercontainer kun je het voer van je hond langer vers houden en je kunt voorkomen dat ongedierte – zoals muizen, ratten en insecten zich tegoed doen aan de hondenbrokken van je trouwe viervoeter. Een goede voercontainer is luchtdicht en van stevig materiaal. Om uit te rekenen hoe groot de voercontainer voor je hond moet zijn, kun je het aantal kilo’s voer dat je wilt opslaan vermenigvuldigen met 2,5. Kies voor een stevig materiaal dat tegen een stootje kan en hou bij het kiezen van de vorm rekening met de plaats waar de voercontainer komt te staan. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste voercontainer voor je hond hebt gevonden.

Bespaar 50% op alle benodigdheden voor je hond

Dé Dierenwinkel van Nederland