Wat is de beste stofzuiger voor hondenharen?

De meeste hondenbaasje kunnen erover meepraten; een huis vol hondenhaar! Veel honden verharen het hele jaar door en helaas doen ze dat niet alleen als ze buiten zijn. En hoewel borstelen en trimmen helpt, is het meestal niet genoeg om te voorkomen dat er haar op je vloerkleed, de bank en het tapijt zit. Logisch dat je als hondenbaasje op zoek bent naar een goede stofzuiger voor hondenhaar. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om de beste stofzuiger voor het opzuigen van hondenhaar te vinden.

Top 10

1. Dyson V11 Animal

Dyson V11 Animal

De beste stofzuiger voor hondenharen is absoluut de Dyson V11 Animal. En hij is niet alleen de beste in het opzuigen van hondenharen, hij weet ook heel goed af te rekenen met kattenharen. Het is een snoerloze en zakloze stofzuiger met een enorme zuigkracht. De accu gaat zo’n 60 minuten mee en op het LCD-scherm kun je zien hoe lang je nog kunt zuigen.

Deze stofzuiger vangt 99,7% van de deeltjes op dankzij een geavanceerd filter en voorkomt daarmee allergische reacties. Ook kun je hem eenvoudig gebruiken als kruimeldief, ideaal!

Je kunt deze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

amazon.nl Amazon.nl €939,95
2 new from €939,95
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: juni 25, 2022 1:31 pm

2. AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition

Een betaalbare stofzuiger zonder zak voor huishoudens met honden. Voor dit bedrag de beste stofzuiger voor hondenharen en kattenharen. Het wasbare Hepa 12 fiter filtert tot 99,5% van de deeltjes die voor allergische reacties zorgen.

Het is een sterke stofzuiger die geleverd wordt met speciale opzetstukken om gemakkelijk dierenharen uit je interieur te verwijderen. Het snoer is iets korter dan gemiddeld, maar voor deze prijs heb je een fantastische stofzuiger om succesvol dierenharen te verwijderen.

Je kunt deze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

3. Miele Complete C3 Cat&Dog

Miele Complete C3 Cat&Dog

Deze Miele Complete C3 is een krachtige stofzuiger met zak. Deze kwaliteitsstofzuiger filtert 99,9% van het fijne stof uit de lucht en neutraliseert geurtjes met het AirClean-filter. Zo komt er alleen schone lucht uit de stofzuiger, waardoor je geen last meer hebt van allergische reacties tijdens en na het stofzuigen.

De speciale turboborstel maakt het heel gemakkelijk om hondenharen en kattenharen op te zuigen, zelfs van tapijt en vloerkleden. 

Je kunt deze stofzuiger bij de volgende webshops bestellen

Waarom een stofzuiger voor hondenhaar?

Als je een hond hebt die veel verhaart, is de kans groot dat je deze haren overal terugvindt. In de eerste plaats zullen ze op de vloer liggen, maar waarschijnlijk hangen ze ook aan de bank en stoelen, aan het tapijt of het vloerkleed en ook de gezellige kussens en dekentjes die je op de bank hebt liggen zijn niet veilig voor hondenhaar. 

Een doorsnee stofzuiger heeft geen moeite met het opzuigen van losse haren die op de grond liggen, maar als de haren in tapijt of meubilair zitten, zijn ze weer moeilijker te verwijderen. Omdat het haar zich niet zomaar laat opzuigen, is de kans groot dat je vaker en harder over het tapijt en het meubilair gaat met de stofzuigerborstel. Hierdoor slijt je vloerkleed en meubilair sneller en dat is zonde. 

Met een goede stofzuiger voor hondenhaar kost het veel minder moeite om het haar op te zuigen. Dit scheelt je dus niet alleen tijd, maar je interieur gaat ook langer mee.

Waar moet je op letten als je de beste stofzuiger wilt kopen om hondenharen op te zuigen?

Wat maakt een stofzuiger geschikt voor het opzuigen van hondenhaar? Hieronder leggen we je uit hoe je een goede stofzuiger voor hondenhaar herkent.

Opzetstukken

De beste stofzuigers voor hondenharen zijn voorzien van speciale opzetstukken. Vaak is dit een turboborstel of een dierenhaarborstel. In combinatie met een sterke stofzuiger, maken deze opzetstukken het verwijderen van hondenhaar een fluitje van een cent.

Zuigkracht

De zuigkracht van een stofzuiger is heel bepalend voor het wel of niet succesvol opzuigen van katten- en hondenharen.

Filter

Het filter is niet per se van belang voor het opzuigen van hondenhaar, maar wel bij het voorkomen van geurtjes en allergenen. Als je stofzuigt, blaast de stofzuiger de opgezogen lucht weer uit. Als je stofzuiger geen goed filter heeft, zitten al deze kleine deeltjes in de lucht. Vooral mensen met gevoelige longen of allergieën hebben daardoor vaak klachten tijdens en na het stofzuigen. Een goed filter voorkomt dit en beperkt ook muffe luchtjes.

Stofzuiger voor hondenharen beste

Wat is nog meer belangrijk bij het kopen van een goede stofzuiger?

Natuurlijk wil je de beste stofzuiger om hondenhaar op te zuigen, maar waarschijnlijk ga je de stofzuiger niet alleen gebruiken om hondenhaar te verwijderen. De kans is groot dat je hem ook gaat gebruiken om de rest van je huis te stofzuigen. Daarom benoemen we hieronder nog een aantal andere kenmerken om rekening mee te houden.

Met accu of snoer

Het voordeel van een stofzuiger op accu is dat je geen rekening hoeft te houden met de afstand tot het stopcontact. Een nadeel is dat de accuduur natuurlijk niet oneindig is. Nadat je gestofzuigd hebt, moet hij opgeladen worden voordat je opnieuw kunt stofzuigen. Een goede stofzuiger op accu gaat ongeveer een uur mee, waardoor je in de meeste gevallen genoeg tijd hebt om alles te stofzuigen. Als je wel voor een stofzuiger met snoer gaat, is de snoerlengte belangrijk, zodat je niet te vaak van stopcontact moet veranderen.

Robotstofzuiger

Wil je altijd thuiskomen in een huis vrij van hondenhaar? Dan is een robotstofzuiger de beste optie. Een goede robotstofzuiger voor hondenhaar is de Blaupunkt Bluebot XBOOST. De zuigmond van deze robotstofzuiger is voorzien van ronddraaiende borstels, waarmee hij de hondenharen zonder moeite opzuigt. Daarnaast heeft hij een dweilfunctie, waardoor je vloer meteen schoon is.

Met of zonder zak

Een traditionele stofzuiger maakt gebruik van een stofzuigerzak. Het voordeel is dat je het vuil met zak en al weg kunt gooien, maar dat is ook meteen het nadeel. Je moet elke keer een zak weggooien en een nieuwe kopen. Overigens is het wel zo dat een stofzuigerzak ook meehelpt bij het filteren van de lucht.

Samenvatting

Als je honden hebt, weet je dat je veel vaker moet stofzuigen dan gemiddeld. Zeker als je een hond hebt die het hele jaar door verhaart. Niet elke stofzuiger is geschikt om succesvol hondenhaar uit je tapijt, vloerkleed en meubels te zuigen. De beste stofzuiger voor hondenhaar is wat ons betreft de Dyson V11 Animal, hier hangt alleen wel een prijskaartje aan. Ook als je wat minder wilt uitgeven aan een stofzuiger zijn er goede stofzuigers voor hondenhaar. Het belangrijkste is een grote zuigkracht en het gebruik van een turboborstel of een speciale dierenhaarborstel.