Zo kies je de beste autostoel voor je hond

Je hondje gaat het liefst overal mee naartoe en dat is hartstikke gezellig. Veel honden vinden autorijden fantastisch en staan te popelen om met je mee te gaan. De kans is echter groot dat jij niet zo blij wordt van modderige pootjes en krassen op de achterbank. Om dat te voorkomen, kun je je trouwe viervoeter het beste in een honden autostoel vervoeren. Zo blijft de bekleding van je auto netjes en heeft je hond z’n eigen plekje. Een autostoel van je hond kan er ook voor zorgen dat je hond beter van het uitzicht kan genieten en dat hij comfortabel ligt in de auto. Wat de beste autostoel is voor jouw hond, hangt van verschillende factoren af. Om je te helpen de beste honden autostoel te vinden, hebben we in dit artikel wat tips verzameld. Ook hebben we onze eigen favorieten voor je op een rijtje gezet.

Top 10

1. Trixie Automand voor kleine honden – Zwart/Grijs

Trixie Automand voor kleine honden - Zwart Grijs - 45 x 39 x 42 cm

De Trixie hondenstoel voor in de auto is perfect om je kleine hondje op een comfortabele manier te vervoeren. Het mandje heeft hoge randen, zodat je hondje er niet zomaar uit kan en zich tegelijkertijd veilig en geborgen voelt. In de Trixie honden autostoel is een verhoging voorzien, zodat je hond tijdens het rijden uit het raam kan kijken. Dat maakt de reis meteen een stuk interessanter voor je kleine viervoeter. In de automand is een uitsparing gemaakt, zodat je je hond aan een autogordel kunt bevestigen.

Ook zit er een korthouder in, zodat je hond veilig in het automandje blijft tijdens het rijden. De Trixie autostoel is bekleed met zacht pluche en aan de onderzijde voorzien van antislip. Hij is comfortabel en vormvast en is 45 x 39 x 42 cm groot

Je kunt deze hondenautostoel bij de volgende webshops bestellen

2. De Blaffende Kat Vernieuwde Autostoel hond

De Blaffende Kat Vernieuwde Autostoel hond

De honden autostoel van de Blaffende Kat is handig in gebruik én eenvoudig op te bergen. Deze autostoel voor je hond is gemaakt van waterafstotende stof en mesh, zodat je hondje er doorheen kan kijken. De stevigheid heeft hij te danken aan het metalen frame dat je er eenvoudig uit kunt halen, zodat je de honden autostoel kunt opvouwen en opbergen.

De Blaffende Kat autostoel beschermt de bekleding van je auto tegen krassen, vuil en hondenharen en je hond heeft een fijn eigen plekje in de auto. Je kunt de honden autostoel vastzetten met verstelbare riemen en je hebt ook de mogelijkheid om je hond veilig vast te zetten met een gordel. Het autozitje voor je hond is 40 x 32 x 24 cm groot.

Je kunt deze hondenautostoel bij de volgende webshops bestellen

3. PETSAFE TRAVEL Autostoel voor honden

PETSAFE TRAVEL Autostoel voor honden Car Cuddler-Small 64x51cm

Als je op zoek bent naar een uiterst comfortabele autostoel voor je hond, is de Petsafe Travel autostoel een hele goede keuze. Deze automand voor je hond is heerlijk zacht dankzij de micro-suède stof, de namaak schapenvacht en de opstaande randen. Maar de autostoel is niet alleen voor je hond heel fijn, ook je auto heeft er baat bij, aangezien deze nu een stuk schoner blijft.

De honden autostoel heeft een uitsparen voor een autogordel, zodat je je hond vast kunt zetten. Deze autostoel is ook geschikt voor een middelgrote hond dankzij het formaat van 64 x 51 cm.

Je kunt deze hondenautostoel bij de volgende webshops bestellen

Wat een honden autostoel?

Een honden autostoel is een zitje voor je hond dat je kunt vastzetten in de auto. Het houdt de bekleding van je auto netjes en biedt je hond tegelijkertijd een comfortabele ligplaats. Je kunt ook kiezen voor een autostoel voor je hond met uitzicht. Doordat je hond wat hoger zit, heeft hij onderweg wat te zien en wordt de reis een stuk leuker. De meeste honden autostoelen kunnen zowel op de achterbank als de passagiersstoel gemonteerd worden.

Voor welke honden is een autostoel geschikt?

De meeste autozitjes voor honden zijn bedoeld voor kleine hondjes. Vaak nemen ze ongeveer één zitplaats in beslag. Je kunt ook kiezen voor een autostoel voor een middelgrote hond – zoals de Petsafe Travel Autostoel voor honden. Die is iets breder en heeft een minder hoge rand. Als je een grote hond hebt kun je beter voor een hondendeken voor in de auto kiezen. 

Waar je op moet letten om de beste autostoel voor je hond te vinden

Om de beste autostoel voor je hond te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten, hieronder vertellen we je hier meer over.

Grootte

Kies een autostoel voor je hond waar hij comfortabel in kan zitten en liggen. Een te kleine honden autostoel is niet comfortabel, een te groot autozitje is geen probleem voor je hond. Als je hond niet in een hondenautostoeltje past, kun je beter voor een hondendeken kiezen.

Materiaal

Het materiaal bepaalt deels hoe zacht het autostoeltje voor je hond ligt, maar het heeft ook invloed op hoe gemakkelijk het stoeltje te reinigen is. Als je het hondenautostoeltje voornamelijk gaat gebruiken om je hond te vervoeren nadat hij in de modder gespeeld heeft, kun je het beste een honden autostoel kiezen van waterafstotend materiaal, zoals De Blaffende Kat Vernieuwde Autostoel. Is jouw hond niet zo’n smeerkees of ga je het autozitje vooral gebruiken omdat je je hondje meeneemt als je op visite of naar je werk gaat, dan is een stoffen hondenautostoeltje – zoals de Trixie Automand heel comfortabel voor je hondje.

Verhoging

Als je trouwe viervoeter graag naar buiten kijkt,  kun je een autostoel voor je hond met uitzicht kiezen, zoals de autostoel van ‘t Steegske. Deze hangt aan de stoel, waardoor je hond heerlijk van het uitzicht kan genieten. Er zijn ook hondenautostoeltjes met een verhoging, waardoor je hond makkelijker uit het raam kan kijken.

Opbergen

Als je de honden autostoel niet permanent op de achterbank of passagiersstoel wilt hebben, kun je het beste een honden autostoel kiezen die je kunt opvouwen of op een andere manier compact kunt opbergen. De autostoel van de Blaffende Kat heeft kan eenvoudig worden opgevouwen, zodat hij weinig ruimte in beslag neemt.

Autogordel

Om je hond veilig te vervoeren, kun je hem het beste vastzetten met een hondenautogordel. Je kunt dan ook het beste een autostoel voor je hond kiezen die hier een uitsparing voor heeft.

Samenvatting

Een hondenautostoel is het perfecte middel om je hond comfortabel te vervoeren en tegelijkertijd je auto netjes te houden. De kans is groot dat je er niet op zit te wachten dat je hond op de achterbank springt met modderige pootjes en scherpe nageltjes. Een hondenautostoeltjes zorgt ervoor dat je hond zijn eigen plekje heeft en jouw auto netjes blijft. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste autostoel voor jouw hond hebt gevonden.

Bespaar 50% op alle benodigdheden voor je hond

Dé Dierenwinkel van Nederland