Zo kies je de beste autogordel voor je hond

Het is hartstikke gezellig om met je hond op pad te gaan en veel honden vinden autorijden ook helemaal geen straf. Het is alleen wel heel belangrijk dat de reis veilig verloopt. Je kunt dan ook het beste een autogordel voor je hond gebruiken om hem vast te zetten in de auto. Er zijn speciale gordels voor honden die ervoor zorgen dat je hond netjes op zijn plek blijft zitten tijdens de rit. Wat de beste autogordel voor jouw hond is, hangt onder andere af van zijn grootte en wat jij zelf handig vindt. In dit artikel hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet en vertellen we je hoe je je hond veilig vervoert met een hondenautogordel.

Top 10

1. Happy Pet Petgear Dog Seat Belt

Happy Pet Petgear Dog Seat Belt

De beste autogordel voor je hond van dit moment is volgens ons de Happy Pet autogordel van Happy Pet Petgear. Deze autogordel is gunstig geprijsd en doet precies waar hij voor gemaakt is; je hond veilig vastzetten in de auto. Je klikt de musketonhaak simpelweg aan het harnas van je hond en de hondenautogordel klik je in de veiligheidssluiting van de gordels in je auto.

Je kunt de autogordel eenvoudig op maat maken voor je hond. De lengte is aan te passen van 30 cm tot ongeveer 65 cm.

Je kunt deze autogordel bij de volgende webshops bestellen

2. Emmy’s Store autoriem hond

Emmy's Store autoriem hond

Ook de autoriem voor je hond van het merk Emmy’s store is een hele goede keuze. Deze autogordel heeft een elastiek dat een eventuele klap voor je hond deels opvangt. De gordel houdt je hond netjes op zijn plaatst tijdens de autorit en voorkomt gevaarlijke situaties.

Je hond kan namelijk niet meer door de auto banjeren waardoor de chauffeur afgeleid kan raken. Je kunt de veiligheidsgordel voor je hond vertellen van 56 cm tot 74 cm en bevestigt hem eenvoudig met de musketonhaak aan het harnas van je hond.

Je kunt deze autogordel bij de volgende webshops bestellen

3. Levevis: luxe 2 in 1 honden gordel riem 

Levevis luxe 2 in 1 honden gordel riem 

De autogordel voor je hond van het merk Levevis fungeert tegelijkertijd als een handige hondenriem. De hondenriem is 120 cm lang en heeft door het elastiek een goede demping. Het handvat met extra grip is prettig als je hond trekt. Net onder het handvat zit een een bevestiging voor in de veiligheidssluiten van de gordels in je auto.

De 2-in-1 autogordel en hondenriem is gemaakt van extra stevig nylon en geschikt voor honden tot 120 kg.

Je kunt deze autogordel bij de volgende webshops bestellen

Waarom een autogordel voor je hond

Er zijn verschillende redenen om een autogordel voor je hond te gebruiken. In de eerste plaats vinden veel hondenbaasjes het belangrijk om hun hond veilig te vervoeren. Daarbij is het ook belangrijk dat de hond de bestuurder niet kan afleiden door rond te wandelen in de auto of op schoot proberen te kruipen. 

Je kunt je hond veilig vervoeren door een hondenrek in de auto te plaatsen of een autobench te gebruiken, maar dus ook door een hondenautogordel te kopen. Een autogordel voor je hond is vaak veel goedkoper dan de alternatieven; je hebt al een gordel voor je hond voor nog geen 5 euro. Ook neemt een autogordel voor je hond weinig ruimte in en is het handig als je verschillende auto’s gebruikt.

Waar je op moet letten bij het kopen van een autogordel voor je hond

Als je op zoek bent naar de beste autogordel voor je hond, zijn er een paar dingen om op te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Lengte

De meeste autogordels voor honden zijn in lengte verstelbaar. Het is belangrijk om voor een hondengordel te kiezen die past bij de grootte van je hond. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond niet rechtop kan zitten, omdat de gordel te kort is. Andersom kan ook voor problemen zorgen. Als de gordel te lang is, kan je hond nog steeds voor gevaarlijke situaties zorgen.

Bevestiging

Je kunt kiezen voor verschillende bevestigingsvormen. De meeste autogordels voor honden kun je vastklikken in de gordelsysteem van je auto zelf, maar er zijn ook autogordels voor je hond die je vastmaakt aan de hoofdsteun. Op deze manier wordt een eventuele klap sneller opgevangen, maar zit er dus wel een riem om de pootjes van de hoofdsteun heen.

Autogordel hond beste

Veilig gebruik van een autogordel voor je hond

Er zijn helaas geen veiligheidsstandaarden voor hondenautogordels en er zijn ook geen officiële veiligheidstesten. Toch blijkt uit ervaring van vele hondenbaasjes dat het gebruik van een autogordel wel degelijk zinvol is, doordat een autogordel je hond netjes op zijn plek houdt.

Tuigje

Heel belangrijk bij het gebruik van een gordel voor je hond is de bevestiging. Maak de hondengordel altijd vast aan het tuigje van je hond en niet aan de halsband. Als de gordel aan zijn halsband zit, kan je hond zich ophangen of zijn nek breken. Een tuigje kan een eventuele klap veel beter opvangen en maakt de reis een stuk veiliger voor je hond.

FAQ

Is een autogordel voor je hond verplicht?

In Nederland is een autoriem voor je hond niet verplicht. Je moet er alleen wel voor zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan door je hond. Voor de zekerheid kun je het beste een autogordel voor je hond of een bench of hondenrek gebruiken als je met je trouwe viervoeter op pad gaat. In België en Frankrijk zijn de regels hetzelfde als in Nederland met als toevoeging dat je hond in België niet voorin mag zitten.

In Duitsland zijn strengere regels. Hier is het altijd verplicht om je hond vast te zetten met een tuigje, in een bench of achter een autorek. Met een autogordel voor je hond weet je zeker dat je goed zit.

Samenvatting

Om je hond veilig te vervoeren in de auto, kun je verschillende dingen doen. Je kunt een autorek in je auto monteren of een speciale autobench in de kofferbak plaatsen. Als je het liefst zo min mogelijk poespas wilt, kun je het beste een autogordel voor je hond kopen. Deze hoeft niet vast in de auto te blijven zitten en is dus ook handig als je meerdere auto’s hebt. De meeste hondenautogordels klik je simpelweg vast in het gordelsysteem van je auto en bevestig je met een musketonhaak aan het harnas van je hond. Het is belangrijk dat je ook echt een harnas gebruikt en geen halsband. Zo voorkom je dat je hond zich kan ophangen of z’n nek breekt bij een harde klap. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste autogordel voor jouw hond hebt gevonden.