Zo kies je de beste bench voor een Golden Retriever

Hoewel het geen vereiste is, heeft een bench voor je Golden Retriever wel allerlei voordelen. Naast dat een bench een fijne plek is voor veel honden, kun je een hondenbench ook gebruiken om je Golden Retriever te trainen en zindelijk te maken. In dit artikel vertellen we je iets meer over de voordelen van een hondenbench. Verder vertellen we je waar je op kunt letten om zelf de beste bench voor jouw Golden Retriever te vinden. Ook hebben we onze favoriete Golden Retriever hondenbenches voor je verzameld in een top 5.

Top 5 beste bench voor Golden Retriever

Waarom een hondenbench voor je Golden Retriever?

Hoewel er soms nog gedacht wordt dat het gebruik van een bench zielig is voor de hond is bij de juiste toepassing het tegenovergestelde waar. Een hondenbench kan voor je Golden Retriever juist als een veilige plek dienen waar hij even helemaal tot rust kan komen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat het gebruik van de bench rustig wordt aangeleerd en opgebouwd en dat de bench nooit als straf wordt gebruikt. 

Wanneer je je hieraan houdt, is een hondenbench naast een veilige plek ook een handig hulpmiddel bij het trainen van je Golden Retriever. Doordat honden hun eigen nest niet willen bevuilen, kun je je Golden sneller leren om zindelijk te worden. Ook voor het alleen thuis blijven is een hondenbench goed in te zetten.

Waar je op moet letten om de beste bench voor een Golden Retriever te kopen

Om de beste bench voor je Golden Retriever te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Afmetingen

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een hondenbench voor je Golden Retriever kiest die groot genoeg is. Een Golden Retriever is een vrij grote hond en het is belangrijk dat hij voldoende ruimte heeft in zijn bench. Hij moet er comfortabel in kunnen liggen en er rechtop in kunnen staan. Je kunt het beste een bench voor je Golden Retriever kiezen van minimaal 70 cm hoog en 100 cm breed. 

Materiaal

Let bij je zoektocht naar de beste bench voor je Golden Retriever ook op het materiaal waarvan de hondenbench gemaakt is. Veel benches – zoals de Adori Bench – zijn gemaakt van aluminium en daardoor relatief licht. Je kunt echter ook voor zwaardere materialen kiezen of voor een stoffen bench – zoals de Maelson Soft Kennel – kiezen. Deze laatste zorgt er meteen voor dat de bench een knus plekje wordt.

Opvouwbaar

Sommige hondenbenches zijn opvouwbaar. Dit heeft als voordeel dat ze eenvoudiger mee te nemen of op te bergen zijn. Als je je Golden Retriever bijvoorbeeld meeneemt op vakantie, dan kan het heel handig zijn om ter plaatse een bench bij je te hebben. De Maelson Soft Kennel en de Beeztees Hondenbench zijn opvouwbaar en daardoor heel praktisch.

Conclusie

Een bench is een handig hulpmiddel om je Golden Retriever te trainen én veel Goldens vinden het een fijne plek om te slapen en even tot rust te komen. Het is dan natuurlijk wel van belang om de aller beste bench voor jouw Golden Retriever uit te zoeken. Daarvoor is goed om op een aantal dingen te letten, zoals de afmetingen het materiaal en eventueel de mogelijkheid om de bench op te vouwen. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste bench voor jouw Golden Retriever hebt gevonden.